[VIDEO] RECEPT: VEGANSKÝ BURGER


2 minut čtení

Dnes tu máme něco pro vegany, ale i pro ty, co chtějí zkusit něco jiného.

f
Náhled videa
f

SUROVINY

BULKY

BURGER

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

  • 1 ks avokáda
  • Sůl
  • Pepř
  • Limetka

POSTUP

První si připravíme kvásek na těsto. Smícháme teplé mléko, kokosový cukr a droždí. Poprášíme moukou a kokosovým cukrem. Zakryjeme a dáme na 15 minut do tepla.

Do další nádoby dáme uvařenou čočku, půlku nakrájené cibule, rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, sůl a pepř. Přidáme olivový olej, ovesné vločky (v celku), ovesnou mouku, nakrájenou petržel a rostlinné mléko. Vše důkladně smícháme. Z hmoty vytvoříme placky a pečeme 20 minut na 180°C.

Do další mísy si dáme špaldovou mouky, olivový olej a sůl. Přidáme kvásek a vyhněteme těsto. Z těsta vytvarujeme bulku, poprášíme špaldovou moukou a v přikryté míse dáme na 40 minut do tepla.

Mezitím si připravíme avokádovou pomazánku. Rozmačkáme avokádo, pokapeme limetkou. Přidáme sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

Jakmile nám nakyne těsto, tak z něj vytvarujeme bulky, namažeme olejem, posypeme sezamem a 20 min pečeme při 180°C.

Bulky po vychlazení rozřízneme, natřeme avokádovou pomazánkou, přidáme zeleninu dle chuti, burgerovou placku a máme hotovo.

NUTRIČNÍ INFORMACE

Bulka 1 ks
Energetická hodnota 446 kcal
Tuky 19 g
Sacharidy 53 g
- z toho cukry 5 g
Bílkoviny 14 g
Čočkový karbanátek 1 ks
Energetická hodnota 415 kcal
Tuky 9 g
Sacharidy 55 g
- z toho cukry 2,5 g
Bílkoviny 23 g


PŘEJEME DOBROU CHUŤ! ❤

Starší články