scroll_to_content

[VIDEO] RECEPT: DORTOVÁ (PÁRTY) LÍZÁTKA

Těmto dortovým lízátkům musel propadnout snad asi každý milovník sladkých dezertů. Je tu ale možnost pochutnat si bez výčitek!

Klasická verze tak jak ji znáte z oslav nebo svateb obsahuje minimálně 40 g cukru na 100 g této pochoutky. V případě, že si hlídáme svůj denní příjem to je ale víc než hodně. Proto jsme si pro vás připravili zdravou verzi dortových lízátek, která obsahuje jen 3,7 g cukru na 100 g!


Suroviny

Těsto

Zbylé suroviny (přidáme do upečeného korpusu)

Poleva a posyp


Postup

Vezmeme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Bílek vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme se zbylými surovinami na těsto. Po smíchání surovin přidáme vyšlehaný sníh. Těsto dáme na plech s pečícím papírem do trouby na 180 °C  a pečeme po dobu 20 minut.

Upečený korpus po vychladnutí nadrobíme na malé kousky. Do těsta přidáme zbylé suroviny (tvaroh, mléko a čekankový sirup). Vše prohněteme tak, aby se z těsta dalo tvarovat. Hmotu dáme vychladnout do ledničky.

Na špejlích vymodelujeme z připravené hmoty kuličky (doporučujeme spíše menší) a dáme znovu vychladit.

Nad parou roztopíme proteinellu do které kuličky namočíme. Namočené kuličky obalíme v lehce nadrcených sušených malinách, v cukrářském zdobení nebo klidně v nadrcených oříškách. Hotové lízátka necháme ztuhnout v chladu.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!

NUTRIČNÍ INFORMACE

100 g
Energetická hodnota 186 kcal
Tuky 7 g
Sacharidy 17,5 g
- z toho cukry 3,7 g
Bílkoviny 12,5 g

Doporučené produkty

100 Kč
-33 % -33 Kč
67 Kč