Nápoj plný bílkovin a vlákniny zamezí přejídání
Chutě k jídlu a časté jezení, bez pocitu hladu, může mít několik příčin.
Nejčastější je nedostatek bílkovin a vlákniny. Pokud se vám nedaří
zhubnout, může to být nedostatkem těchto dvou živin. BrainMax Appetite
Killer je lahodný nápoj, který zasytí, zažene chutě k jídlu, zároveň má
hladkou konzistenci a výborně chutná.
Vědecky prokázáno: Vysoký příjem bílkovin podporuje redukci hmotnosti!
Výzkumy s důrazem na vysoký příjem bílkovin prokázaly jejich vliv na
snížení hmotnosti a tuku1. Hned několik studií zjistilo, že zvýšení příjmu
bílkovin podporuje hubnutí. Byla provedena šestiměsíční studie2, která
zahrnovala 15 mužů a 50 žen s nadváhou nebo obezitou. Skupina s vysokým
příjmem bílkovin ztratila v průměru o 43 % více tuku než skupina s vysokým
příjmem Sacharidů. Další studie publikovaná v časopise Nutrients zjistila,
že strava s vysokým obsahem bílkovin je lepší pro úbytek tuku spíše než
strava s nízkým glykemickým indexem. Studie také ukazují, že bílkoviny
mohou pomoci stabilizovat hladinu krevního cukru, čímž snižují chuť k
jídlu a hladu, které mohou vést k záchvatovitému přejídání. Je to tím, že
bílkoviny tělo tráví déle, což pomáhá udržovat pocit sytosti po delší
dobu. Tím se i snižují pocity, které nás mohou dovést ke konzumaci
nezdravých potravin, což způsobuje náhlé zvýšení hladiny krevního cukru.
Stabilizace hladiny krevního cukru je klíčová pro efektivní hubnutí
Vysoká hladina krevního cukru může bránit úbytku hmotnosti, protože
nadměrný inzulín vytvářený v důsledku přebytku cukru v těle signalizuje,
že organismus má dostatek energie a místo spalování tuků začne tuk
ukládat. Navíc dlouhodobě vysoká hladina inzulinu může vést k inzulínové
rezistenci, stavu, kdy jsou buňky méně citlivé na inzulín. Inzulínová
rezistence je spojovaná s nadváhou či obezitou a je rizikovým faktorem pro
vývoj diabetu typu 2. Udržování hladiny cukru v krvi ve zdravém rozmezí
pomáhá tělu zpracovávat sacharidy a bílkoviny pro energii, namísto jejich
ukládání ve formě tuku. Výsledky studií tedy naznačují, že kombinace
dostatečného příjmu vlákniny a bílkovin je účinným způsobem, jak dosáhnout
stabilní hladiny krevního cukru a podpořit hubnutí.
Vědecky prokázáno: Vláknina před sacharidy předchází zvýšení krevního
cukru po jídle
Studie zkoumala vliv příjmu vlákniny před příjmem sacharidů5 a zjistila,
že tímto postupem významně snížíme zvýšení hladiny krevního cukru po
jídle. Ze studie tedy vyplývá, že po jídle nedojde k tak velkému výkyvu
krevního cukru, jako kdybychom vlákninu vynechali. Studie z roku 2018 také
prokázala, že vyšším příjmem vlákniny přes den jsme schopni dosahovat
nižších hladin krevního cukru nalačno. Vláknina také pomáhá zvyšovat pocit
sytosti, podporuje hubnutí. Navíc zpomaluje trávení, což pomáhá udržovat
stabilní hladinu cukru. Ve chvíli, kdy je hladina krevního cukru stabilní,
nemáme chuť na různé nezdravé potraviny, a tím i konzumací vlákniny
předcházíme nezdravému přejídání. Navíc podpoří zdraví střev a snižuje
riziko onemocnění trávicího traktu
Co je to termický efekt a proč jsou důležité bílkoviny při hubnutí?
Bílkoviny mají vysokou termickou hodnotu. To znamená, že tělo na jejich
trávení musí vynaložit větší množství energie. A vyšší výdej energie =
rychlejší hubnutí. Při konkrétním příkladu: pokud byste snědli hovězí
steak, který má 250 kalorií, můžete očekávat, že vaše tělo spálí přibližně
50 až 75 kalorií jen na jeho trávení. To je ovšem pouze hrubý odhad a
skutečné množství spálených kalorií se může lišit v závislosti na různých
faktorech, včetně vašeho individuálního metabolismu. Studie prokázaly6, že
vyšší příjem bílkovin zvyšuje termogenní efekt (jejich trávení vyžaduje
více energie) a také zvyšuje pocit sytosti. To má za následek snížení
tělesné hmotnosti a tuku. Navíc jsou bílkoviny více sytící než Tuky nebo
sacharidy, což vede k celkově menšímu příjmu kalorií.
Proč právě Appetite Killer?
- Zdroj kvalitních bílkovin a vlákniny.
- Stabilní hladina krevního cukru.
- Žádné inzulinové výstřely.
- Doplní důležité živiny a tím odbourá potřebu se přejídat.
- Nenáročná a rychlá příprava.
- Žádná umělá sladidla.
- Slazeno pouze stévií a přírodním aroma.
- Vláknina podpoří trávení a zdraví střev.
- Syrovátkový protein z mléka volně pasoucích se krav.
Nativní syrovátkový protein s 15 g bílkovin v každé dávce!
Pod označením nativní syrovátkový protein si můžete představit výrobní
proces, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo
k oddělení za účelem výroby jiných produktů, jako jsou třeba sýry. Zatímco
u jiných výrobních postupů jsou proteiny až na posledním místě, jak z
mléka zpracovat skutečně vše, je nativní syrovátkový protein samostatný
produkt, který jako první z mléka vzniká. Navíc u proteinu z nativní
syrovátky dochází k pasterizaci pouze jednou, zatímco u syrovátkového
proteinu dvakrát. Tím může dojít k denaturaci (znehodnocení) bílkovin a
navíc výroba nativního syrovátkového proteinu probíhá procesem
mikrofiltrace za studena (teplota do 10°C). Výroba nativního syrovátkového
proteinu je natolik šetrná, že si díky tomu protein zachová množství
bílkovin i větší množství aminokyselin.
- Nativní syrovátkový izolát a koncentrát.
- 15 g bílkovin z těch nejlepších zdrojů.
- Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených
trávou.
- Syrovátka ve své přírodní podobě jako v mléku.
- Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
V každém nápoji najdete 11 g vlákniny
Denní doporučené množství vlákniny je pro dospělé 30 g denně. V nápoji
jsme využili psyllium. Psyllium je vláknina, která v žaludku zvětší svůj
objem, vytvoří gelovitou hmotu a zajistí pocit sytosti. Vláknina má na
naši chuť k jídlu, potažmo hubnutí, velký vliv. Jestliže konzumujeme
dostatek vlákniny, cítíme se po delší dobu sytí a nemáme potřebu se
neustále dojídat. Takže dostatečným příjmem vlákniny takto jednoduše
můžeme snížit svůj kalorický příjem během dne. Vláknina navíc podporuje
funkce střev a to, aby potrava správně procházela střevy. Stimuluje
peristaltiku tím, že přidá na objemu, čímž roztahuje střevní stěny.
Slazeno stévií
Stévie je přírodní sladidlo, které je až 300 krát sladší než cukr.
Neobsahuje žádné kalorie a navíc nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Oproti
syntetickým umělým sladidlům nemá negativní dopad na střevní mikrobiom.
Vyhněte se vláknině v kombinaci s doplňky stravy
Doporučujeme neužívat spolu s ostatními minerály, vitamíny ani léky.
Vláknina působí velmi rychle a bere s sebou vše. Jiné doplňky stravy tak
nemají čas se dostatečně vstřebat. Od užívání ostatních vitamínů a
minerálů doporučujeme alespoň 2 hodinový odstup. Totéž platí u potravin
bohatých na vlákninu, jako jsou luštěniny, brukvovitá zelenina nebo
semínka. Pokud se dosud ve vašem jídelníčku potraviny s obsahem vlákniny
objevovaly pouze sporadicky, i navyknutí na její konzumaci mohou provázet
některé z potíží, jako je nadýmání nebo pocit plného žaludku. Tyto potíže
by měly postupně odeznít.
Doporučené dávkování
30 minut před prvním velkým jídlem nebo večeří smíchejte jednu odměrku s
vodou. Můžete také užívat místo snídaně. Cíl je zvýšení sytosti před
jídlem a udržet po velkém jídle optimální hladinu cukru bez velkých
výkyvů, které by v průběhu dne mohly způsobit přejídání.
Nutriční informace
Výživové údaje |
Na 100 g |
Na 1 dávku (35 g) |
Energetická hodnota |
1314 kJ / 314 kcal |
460 kJ/ 110 kcal |
Tuky |
4,76 g |
1,67 g |
- z toho Nasycené mastné kyseliny |
2,02 g |
0,71 g |
Sacharidy |
7,41 g |
2,59 g |
- z toho cukry |
4,40 g |
1,54 g |
Vláknina |
33,77 g |
11,82 g |
Bílkoviny |
42,39 g |
14,84 g |
Sůl |
0,39 g |
0,14 g |
* % denní referenční hodnoty příjmu ** denní referenční hodnota
příjmu není stanovena |
|
|
Složení
Čokoláda: (28,5 %) psyllium*, (22 %), nativní syrovátkový izolát,
(22 %) nativní syrovátkový koncetrát, kakao z Peru*, (4,5 %)
jablečný pektin, sladidlo: steviol-glykosidy, přírodní aroma čokoláda. *
produkt z ekologického zemědělství.
Upozornění
Doplněk stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte
doporučenou denní dávku.