Makadamový ořech je právem nazýván králem ořechů, a to nejen pro svou výtečnou chuť. Kromě rostlinných tuků má vysoký obsah vlákniny.
Makadamové ořechy jsou plody stále zeleného stromu makadamie celolisté původem z východní Austrálie. Svůj název si makadamový ořech zasloužil po svém objeviteli Johnu Macadamovi. Nejen díky své lahodné chuti jsou makadamové ořechy nejžádanějšími na trhu. Tomu odpovídá i vysoká cena, kterou se rozhodně vyplatí investovat. Mají báječnou nasládlou chuť, jsou nutričně bohaté zejména na Tuky, kterých obsahují nejvíce ze všech ořechů (až 75%).
Z našich makadamových ořechů vyrábíme lahodný makadamový krém, který máme v nabídce.
TIP
Využití makadamových ořechů je velmi široké:
- Do snídaňových kaší
- Drcené jako ozdoba na dezerty
- Do salátů
- Do sladkých i slaných jídel
- RAW kuchyně
- V kombinaci se sušeným ovocem jako vydatná svačina
- Na výrobu rostlinného mléka
- Na výrobu makadamového krému
Věděli jste, že?
Makadamové ořechy bývají spojovány s přínosem peněz a s bohatstvím, takže rozhodně nemusíte litovat peněz vyložených na jejich nákup.
Země původu: JAR, Austrálie, Malawi, Keňa
Nutriční informace
| 100 g |
Energetická hodnota | 3016 kJ / 718 kcal |
Tuky | 76 g |
- z toho Nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 14 g |
- z toho cukry | 4,6 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika