Naše první mrazem sušené BIO ovoce! Okuste prvotřídní kvalitu v podobě křupavých kostek manga z Peru.
Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe.
Lyofilizace nebo-li sušení mrazem, je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.
Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.
Výhody
- BIO kvalita
- Vysoký obsah vlákniny
- Bez přidaného cukru (obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce)
- Lehké, křupavé a plné chuti
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.
Sušené mango má široké využití
- Hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
- Samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
- Díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech
Země původu: Peru
Nutriční informace
Složení
- 100% BIO mrazem sušené mango
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika