Sušené jablečné kroužky jsou bohatým zdrojem vlákniny. Můžete je použít jako náhradu čerstvého ovoce nebo jako pamlsek na cesty. Své uplatnění najdou i při pečení sladkých pokrmů.
Křížaly neboli sušená jablka se vyrábí z různých odrůd jablek a jsou známé již nějaké to století. Ohleduplným sušením si zachovávají stále řadu prospěšných látek, ale i výbornou chuť, která se odvíjí od použité odrůdy jablek (kyselejší/sladší). Díky sušení je však můžeme skladovat déle, než čerstvá jablka. Strom jabloň, na které jablka rostou, pochází z Číny. Dnes na světě existuje 20 tisíc různých odrůd. Podle doby sklizně dělíme jablka na letní, podzimní a zimní.
Body výhod
- Rychlý zdroj energie
- Náhrada nezdravých sladkostí
Využití
Sušená jablka lze jíst samotné, jsou výbornou svačinkou do školy ale i do práce. Navíc na rozdíl od jablek v čerstvém stavu skoro nic neváží. Můžeme je použít i do štrúdlů, závinů, buchet či kaší.
TIPY
- Sušená jablka není před konzumací potřeba nijak tepelně upravovat. Můžeme je rovnou přimíchat k ořechům, jinému sušenému ovoci a mít výbornou snídaňovou směs, která nás nabudí na celý den. Lze z nich vyrábět i čaj. Stačí hrst křížal zalít horkou vodou a nechat louhovat. Jablka poté můžete ponechat v čaji a sníst nebo přecedit.
Věděli jste, že?
Jablka, i v jejich sušené podobě, jsou známá vysokým podílem vlákniny.
Země původu: Česká republika
Nutriční informace
Složení
- 100% sušené jablečné kroužky
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika