Největší kešu ořechy Jumbo mají jemnou krémovou chuť, kterou si jistě zamilujete. Kešu Jumbo RAW neprocházejí tepelnou úpravou a zachovávají si tak obsah všech prospěšných látek.
Kešu oříšky jsou plody takzvaného ledvinovníku západního. Tento strom dorůstá do výšky až 12 metrů a poprvé ho objevili v Brazílii. V 16. století se díky portugalským mořeplavcům rozšířil do Evropy a Asie a dnes ho v suchých tropických oblastech najdeme po celém světě.
WW neboli Whole White značí kvalitu ořechů, při jejichž šetrném zpracování se dbá na zachování celých plodů. Kešu Jumbo RAW jsou rozšířené především v západní Evropě, kde se díky své příjemné chuti a bohatému nutričnímu profilu těší široké oblíbenosti. Při zpracování jsou oříšky vystaveny teplotám do 42 °C a zachovávají si tak veškeré prospěšné látky i čerstvou přírodní chuť.
Body výhod
- RAW zpracování
- Vysoká jakost
TIP Využití kešu oříšků je opravdu široké:
- Do smoothie
- Do snídaňových kaší
- Drcené ozdobí a nutričně obohatí dezerty
- Drcené ozdobí a obohatí jakékoliv jídlo na slano zejména na asijský způsob
- Použití v RAW kuchyni
- Lehce pražené
- V kombinaci s jinými ořechy a se sušeným ovocem jako výživná svačina
- Rostlinné kešu mléko
- Domácí ořechový kešu krém
Věděli jste, že?
Kešu oříšky ve skutečnosti nejsou žádnými ořechy, nýbrž nepravými plody ledvinovníku. Rostou totiž jako pecka jeho opravdových plodů - takzvaných "kešu jablíček". Ledvinovník plodí podobně jako naše česká jabloň jednou do roka, přičemž jedno jablko přináší jeden kešu oříšek. Po sklizni tak zůstane pouhých 60-80 kg vyloupaných kešu. To je důvodem jejich poměrně vysoké ceny, v porovnání s ostatními ořechy.
Země původu: Togo
Nutriční informace
Složení
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika