scroll_to_content

MÁME VÍCE NEŽ ...

4 mil. expedovaných objednávek
120 000 položek ve vlastním skladě
10 000 variant produktů
200 novinek měsíčně
150 značek
500 000 rozdaných dárků

Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g

Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa.
Zaregistrujte se, přihlaste se a získejte až o 10 % nižší cenu na tento produkt!
32 Kč
-16% -5 Kč
{{ price || initialPrice | formatPrice }}
image/svg+xmluniE618

Doprava ZDARMA Objednejte nad 1 500 Kč.

Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 27 Kč

Značka: Natu Objednací číslo: FNAT150

Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa.

Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter. Během celého procesu zpracování se tak himálajská sůl nepotká s žádnou chemií na rozdíl od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacena o další složky (například jód).

Unikátnost himalájské soli spočívá zejména v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.

Výhody:

  • Nerafinovaná, tj. chemicky nezpracovaná sůl
  • Jemná chuť

Využití

  • Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli a je vhodná pro teplou i studenou kuchyni.

Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?

Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.

Nutriční informace

100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 100 g

Složení

  • Jedlá sůl, obsah NaCl min. 98%

Informace

  • Země původu: Pákistán

Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika

Parametry

Forma sypké
Hmotnost 200 g
Speciální požadavky vegan

Hodnocení

(Hodnotilo 0 uživatelů)



Napiš své hodnocení produktu Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g



0 % 100 %