Sladká, křupavá a zářící jak zlato. Mrazem sušená kukuřice vypadá a chutná jako čerstvě sklizená.
Kukuřice pochází ze Střední Ameriky a ve své domovské zemi Mexiku je nedílnou součástí kultury. Setkáte se s ní nejenom v každém pokrmu, ale její suché stonky místní využívají jako stavební materiál. Do Evropy se kukuřice rozšířila v průběhu 16. a 17. století.
Ceněná je pro svůj vysoký obsah vlákniny a sladkou chuť. Díky lyofilizaci si kukuřice zachovává svou původní barvu, vůni, chuť a živiny. Vizuálně dodá šmrnc salátům, chlebíčkům nebo polévkám.
V současné době patří kukuřice mezi schválené geneticky modifikované plodiny. Naše kukuřice pochází z Evropské unie a neobsahuje GMO.
Body výhod
- Vysoký obsah vlákniny
- RAW zpracování
- Vhodná pro vegany
Použití:
- Do zeleninových smoothies
- Vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- Do polévek, salátů a pomazánek
Věděli jste, že?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je nejšetrnější metoda zpracování potravin. Čerstvé suroviny se hluboce zmrazí a následně se z nich při nízkém tlaku odpaří veškerá voda. Díky tomu si lyofilizované potraviny zachovávají své původní vlastnosti jako je barva, plnohodnotná chuť, aroma a obsah zdraví prospěšných látek. Kukuřice vypadá jako čerstvě sklizená, má dlouhou trvanlivost a nízkou hmotnost.
Země původu: EU
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
1600 kJ / 380 kcal |
Tuky |
4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,7 g |
Sacharidy |
70 g |
- z toho cukry |
2 g |
Vláknina |
11 g |
Bílkoviny |
10 g |
Sůl |
0 g |
Složení
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika