Mrazem sušený banán si díky šetrnému zpracování uchovává až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných látek.
Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem. Banány jsou chudé na tuky a bílkoviny, ale za to mají hojné množství ovocných cukrů.
Mrazem sušený banán je sladký, voňavý a krásně křupavý. Při kontaktu s vodou nebo vláhou změkne a navrací se téměř do původního stavu.
Body výhod
- Až 90% původních vlastností
- Nejsladší z našeho lyo ovoce
Využití
Mrazem sušené ovoce můžete konzumovat samotné, nebo ho přidávat do smoothie, müsli, jogurtu, kaše, do čaje i při pečení.
Nutriční informace
| 100 g |
Energetická hodnota | 1577 kJ / 373 kcal |
Tuky | 1,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 81 g |
- z toho cukry | 49 g |
Vláknina | 10,4 g |
Bílkoviny | 4,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení
- 100 % mrazem sušený banán plátky
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika