Popis
Černý rybíz má vysoký obsah vitamínu C ( pro srovnání až třikrát více než
ostatní odrůdy rybízu ). Je oblíbený pro svou osvěžující, jemně kyselou
chuť. V těchto fialových bobulí se skrývá spoustu minerálů a vitamínů
důležitých pro pro správné fungování našeho těla – jako např. vitamín E,
vitamíny skupiny B, vápník, železo, rutin, draslík a zinek. Navíc je
skvělým zdrojem vlákniny.
Sušené křupavé kousky rybízu můžete konzumovat přímo nebo lze použít k
dochucení oblíbeného bílého jogurtu, cereálních kaší a dalších pokrmů.
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce
zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v
páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a
především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v
čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v
lyofilizovaném.
Nutriční informace
100 g
Energetická hodnota
1 202 kJ / 287 kcal
Tuky
6,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
59,6 g
- z toho cukry
39,6 g
Vláknina
20 g
Bílkoviny
7,6 g
Sůl
0,1 g
Složení
100 % Černý rybíz
Informace
Nevystavujte slunečnímu záření.
Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%.
Po otevření spotřebujte do 14 dnů.
Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu.
Země původu: Polsko
Baleno a zpracováno: Česká republika