Slunečnicová semínka najdou své uplatnění jak v teplé, tak studené kuchyni. Hodí se na posyp, pečení i na výrobu domácího másla.
Historické kořeny slunečnice sahají do Mexika a Peru, kde se po staletí semínka z nich získaná stala přirozenou složkou stravy Inků. Ve Středomoří se slunečnice objevily v 16. století a postupně se rozšířily i na naše území.
Slunečnicová semínka najdou své uplatnění jak v teplé, tak studené kuchyni. Hodí se na posyp, pečení i na výrobu domácího másla.
Věděli jste, že?
Podle dávných legend si bohové vychutnávali víno ze sezamu když tvořili svět. Sezamová semínka bývají spojována s nesmrtelností a jejich tajemná síla se používala při otevírání pokladů.
Body výhod:
- Zdroj vlákniny a bílkovin
Využití
Nejzdravější je konzumovat dobře usušená semínka za syrova například jako součást salátů, jogurtů či müsli. Velmi dobře chutnají i pražená, kdy se dají dochutit trochou kvalitního oleje a sušených bylinek.
TIPY
Připravte si domácí pesto a piniové oříšky nahraďte slunečnicovými semínky.
Země původu: Bulharsko/Rumunsko
Nutriční informace
Složení
- 100% loupaná semena slunečnice
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika