Mrazem sušené kanadské brusinky si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah živin.
A nyní si je můžete díky šetrnému sušení mrazem (lyofilizací) dopřávat po celý rok a navíc jsou bez přidaného cukru.
Mrazem sušené klikvy známé jako kanadské brusinky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou nebo vláhou změknou a navrací se téměř do původního stavu.
Body výhod
- Až 90% původních vlastností
- Lehké a křupavé
Využití Své uplatnění najdou jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Stejně jako čerstvé, tak i sušené klikvy využíváme nejčastěji k přípravě sladkých dezertů, koláčů, buchet a také na zdobení moučníků. Sušené bobule jsou vhodné k přímé konzumaci nebo jako přísada do ovocných kaší, jogurtů nebo smoothie. Dokonce je můžete přidávat do marmelád a džemů a nejrůznějších zavařenin.
Země původu: Kanada
Nutriční informace
| 100 g |
Energetická hodnota | 1416 kJ / 337 kcal |
Tuky | 1,5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 67,2 g |
- z toho cukry | 34,7 g |
Vláknina | 24 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl | 0,03 g |
Složení
- 100 % mrazem sušená klikva velkoplodá (Vaccinium macrocarpon)
Informace
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika