Suroviny:
- 220 g džemu
- 30 g proteinu
- Flavdrops na ochucení (použili jsme příchuť vanilky)
- 50 ml mandlového mléka
- 2 toastové chleby - pro zdravější variantu doporučujeme použít celozrnné tousty
- 140 g bílého jogurtu
- 150 g jablek
- skořice
- bílek
Postup:
Troubu předehřejeme na 220°. V míse smícháme bílý jogurt s mandlovým mlékem, polovinou dávky proteinu (15 g) a dochutíme pár kapkami Flavdrops.
Na spod plechu pokládáme toastový chléb a zalijeme jogurtovou směsí, kterou jsme si připravili v míse. Jogurtovou směs rovnoměrně rozmažeme po celé ploše plechu a následně potřeme džemem. Naskládáme vrstvu druhého toastového chleba a na to opět zbytek směsi. Na závěr nastrouháme jablko, které rozprostřeme po celé ploše. Zasypeme skořicí a pečeme asi 20 minut.
Mezitím vyšleháme bílek do tuhého sněhu a vmícháme do něj 15 g proteinu. Vyšlehaný bílek s proteinem potřeme na souffle, dáme znovu do trouby a pečeme dalších 10 minut.
