GreenFood Nutrition Vegan Protein obsahuje vyvážený obsah plnohodnotných bílkovin, vlákniny a Omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin, neobsahuje GMO suroviny, živočišné proteiny, sóju, lepek a laktózu. Rostlinné proteiny obecně obsahují méně nasycených tuků a více vlákniny než živočišné proteiny.
Steviol-glykosidy jsou získávány z listů rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), která je ceněna pro svoji vysokou sladivost. Steviol-glykosidy jako sladidlo jsou na rozdíl od cukru téměř bez kalorií, mají nízký glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Potraviny s nižší hodnotou glykemického indexu zvyšují hladinu krevního cukru pozvolněji, což je výhodné především pro diabetiky, při nadváze a redukčních dietách, ale i pro normální kondici.
Dýňový protein, získávaný z dýňových semen, se stává stále oblíbenějším doplňkem ve stravě mnoha lidí, především těch, kteří hledají rostlinné alternativy k živočišným proteinům. Tento typ proteinu nabízí řadu vlastností, které mohou přispět k rozmanitosti a nutriční hodnotě stravy. Dýňové semínko je přirozeně bohaté na proteiny, což z něj činí vynikající zdroj tohoto makronutrientu, zejména pro vegetariány a vegany, kteří často hledají různé způsoby, jak získat dostatek proteinů ze své stravy. Dýňový protein je také dobrým zdrojem různých minerálů, včetně hořčíku, železa, zinku, fosforu a vitamíny skupiny B. Tyto minerály a vitamíny jsou důležité pro celou řadu tělesných funkcí. Na rozdíl od některých běžně používaných proteinů, jako je sójový nebo mléčný protein, dýňový protein obvykle není spojen s alergiemi, což jej činí vhodnou volbou pro osoby s alergiemi na tyto běžné alergeny. Je pro něj charakteristický vysoký obsah Aminokyseliny arginin v naturální formě, který tvoří téměř 20 % celkového obsahu bílkoviny. Proto je vyhledáván i aktivními sportovci a lidmi, kteří se zajímají o aktivní životní styl.
Hrachový protein je rostlinný protein získávaný z hrachu, který se stává oblíbenou alternativou k tradičním živočišným proteinům jako je syrovátka nebo kasein. Díky svému rostlinnému původu a mnoha pozitivním vlastnostem se často používá ve výživových doplňcích, a nabízí řadu výhod pro široké spektrum lidí, včetně vegetariánů, veganů a těch, kteří mají potravinové alergie nebo intoleranci. Na rozdíl od běžných živočišných a některých rostlinných proteinů, jako je sója, hrachový protein obvykle neobsahuje alergeny, které mohou vyvolávat alergické reakce u citlivých jedinců. Tato vlastnost činí hrachový protein vhodným pro široké spektrum lidí, včetně těch s alergiemi na sóju, lepek nebo mléčné výrobky. Hrachový protein je známý svou dobrou stravitelností, což znamená, že tělo ho může snadno a efektivně využít. Tato vlastnost je důležitá pro optimální absorpci a využití proteinu.
Nutriz M IC je patentovaná, stabilizovaná směs sušeného rýžového sirupu, rýžového škrobu a rýžové mouky. Nutriz má certifikaci HALAL, KOSHER. Je vhodný pro vegetariány, vegany, osoby trpící laktózovou intolerancí, celiakií, alergiky. Nutriz M IC představuje inovativní produkt na trhu s potravinami, který zdůrazňuje multifunkčnost a výživové benefity rýže. Tato rýžová směs zahrnuje pečlivě vybrané složky, aby poskytla konzumentům kvalitní, chutný a snadno připravitelný produkt. Nutriz M IC je navržen tak, aby jeho příprava byla co nejsnadnější. Po naředění směsi vodou vytvoříte nápoj, který je ihned připravený k pití. Tento postup činí Nutriz M IC ideálním řešením pro rychlé občerstvení, snídani na cestu, nebo jako alternativu k sladkým nápojům pro děti i dospělé.
Nápoj s obsahem Nutriz M IC má typickou sladkou chuť rýže, která je oblíbená ve mnoha kulturách po celém světě a lze ji kombinovat s různými příchutěmi, jako jsou ovoce, vanilka nebo čokoláda, pro různorodější gastronomický zážitek. Nutriz M IC nabízí řadu výživových beneficí díky svému složení. Rýže jako základní složka je dobrou zdrojem Sacharidů, což poskytuje energii potřebnou pro denní činnost. Rovněž je rýže přirozeně bezlepková, což činí Nutriz M IC vhodným i pro jedince s celiakií nebo pro ty, kteří se vyhýbají lepku z jiných důvodů.
Nutriz M IC je unikátní kombinací několika rýžových derivátů:
- Sušený rýžový sirup: Tato složka je přirozeně sladká a dodává Nutriz M IC jeho charakteristickou sladkost. Sušený rýžový sirup je vyráběn z fermentace rýže, která je poté zahuštěna do sirupové formy.
- Rýžový škrob: Přispívá k textuře směsi a je získáván z rýžových zrn. Rýžový škrob je známý svými zahušťovacími vlastnostmi, které pomáhají produktu dosáhnout požadované konzistence.
- Rýžová mouka: Tato jemně mletá forma rýže zvyšuje nutriční hodnotu směsi a dodává Nutriz M IC všestrannost, díky které je možné ji použít v různých kulinářských aplikacích.
Doporučené dávkování
- V šejkru rozmíchejte 25 g (1 odměrku) ve 250-300 ml vody nebo mléka.
Nutriční informace
Příchuť |
Čokoláda |
Vanilka |
Pistácie |
Výživové hodnoty v denní dávce |
25 g |
RHP* |
25 g |
RHP* |
25 g |
RHP* |
Energetická hodnota |
410 kJ |
4,9 % |
415 kJ |
5,0 % |
406,9 kJ |
4,8 % |
Energetická hodnota |
97 kcal |
4,9 % |
98 kcal |
5,0 % |
96,3 kcal |
4,8 % |
Tuky |
2,1 g |
2,1 % |
1,9 g |
2,7 % |
1,8 g |
2,6 % |
- z toho Nasycené mastné kyseliny |
0,6 g |
2,8 % |
0,4 g |
2,0 % |
0,4 g |
2,0 % |
Sacharidy |
3,1 g |
1,2 % |
3,7 g |
1,4 % |
4,0 g |
1,5 % |
- z toho cukry |
0,8 g |
0,8 % |
0,9 g |
1,0 % |
1,0 g |
1,1 % |
Vláknina |
1,8 g |
- |
1,0 g |
- |
0,9 g |
- |
Bílkoviny |
15,5 g |
31,0 % |
16,2 g |
32,4 % |
15,5 g |
31,0 % |
Sůl |
0,03 g |
0,5 % |
0,03 g |
0,5 % |
0,03 g |
0,5 % |
Příchuť |
Čokoláda-Lískový ořech |
Cappuccino |
Výživové hodnoty v denní dávce |
25 g |
RHP* |
25 g |
RHP* |
Energetická hodnota |
406 kJ |
4,8 % |
385 kJ |
4,6 % |
Energetická hodnota |
96 kcal |
4,8 % |
91 kcal |
4,6 % |
Tuky |
2,1 g |
3,0 % |
1,9 g |
2,6 % |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,6 g |
2,8 % |
0,4 g |
2,0 % |
Sacharidy |
3,1 g |
1,2 % |
1,9 g |
0,7 % |
- z toho cukry |
0,8 g |
0,8 % |
0,8 g |
0,8 % |
Vláknina |
1,8 g |
- |
1,6 g |
- |
Bílkoviny |
15,5 g |
31,0 % |
16,0 g |
32,0 % |
Sůl |
0,03 g |
0,5 % |
0,03 g |
0,5 % |
Složení
- Čokoláda: hrachový protein, dýňový protein, kakaový prášek, NUTRIZ (stabilizovaná směs sušeného rýžového sirupu, rýžového škrobu a rýžové mouky), emulgátor Lecitin slunečnicový, zahušťovadlo karboxymetylceluloza, aroma čokoláda, sladidlo steviol-glykosidy.
- Čokoláda-Lískový ořech: hrachový protein, kakaový prášek, Nutriz (stabilizovaná směs sušeného rýžového sirupu, rýžového škrobu a rýžové mouky), dýňový protein, aroma čoko lískový oříšek, emulgátor lecitin slunečnicový, zahušťovadlo karboxymetylceluloza, sladidlo sladidlo steviol-glykosidy.
- Pistácie: hrachový protein, Nutriz (stabilizovaná směs sušeného rýžového sirupu, rýžového škrobu a rýžové mouky), dýňový protein, aroma pistácie, barvivo, emulgátor lecitin slunečnicový, zahušťovadlo karboxymetylceluloza, sladidlo steviol-glykosidy.
- Vanilka: hrachový protein, dýňový protein, Nutriz (stabilizovaná směs sušeného rýžového sirupu, rýžového škrobu a rýžové mouky), aroma vanilka, emulgátor lecitin slunečnicový, zahušťovadlo karboxymetylceluloza, sladidlo steviol-glykosidy.
- Cappuccino: hrachový protein, dýňový protein, instantní káva (kávový extrakt) - typ Robusta a Arabica (min. 2 % kofeinu), Nutriz (stabilizovaná směs sušeného rýžového sirupu, rýžového škrobu a rýžové mouky), emulgátor lecitin slunečnicový, zahušťovadlo karboxymetylcelulóza, aroma mocha, barvivo karamel, sladidlo steviol-glykosidy.
Upozornění
- Doplněk stravy se sladidly.
- Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.
- U kojících a těhotných je vhodná konzultace s lékařem.
- Ukládejte mimo dosah dětí.
- Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
- Minimální trvanlivost uvedena na obalu.
- Skladujte na suchém a chladném místě.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.